» Press och alla sätt man ska vara och se ut på...

Måste bara skriva om en sak som har varit så tydligt för mig det senaste halvåret.
JO, alla sätt man ska se ut på, att man ska vara så framgångsrik, man ska jämt vara så glad, man ska vara så unik, man ska ha dom där rakade långa benen osv... Folk går runt och säger att det är bra att träna för då får man äntligen bort dom där 5 kilorna, att man ska äta nyttigt för då får man den där perfekta hyn.
 
Samtidigt säger bloggar, tidningar osv att pressen på hur man ska vara får folk att må dåligt, att tonåringar blir så påverkade och mår dåligt av detta för man har så mycket annat att göra ändå. Jag håller med till viss del men då blir nästan reaktionerna tvärt om. Man ska inte träna för att folk tycker man ska, man ska inte använda dom jeansen för alla andra har dom osv fast igentligen kanske man tycker om att röra på sig för kroppen är ju igentligen till för det. Eller man kanske älskar den där tröja som 20 andra i skolan har. Men köp den då! Jag menar, kanske ingen på släktträffen har den eller ingen i stan använder en sådan.
 
En sak som jag reagerade mycket på var hur sådant här påverkar en. För ett år sedan då jag hade min utmattningsdeprission var jag väldigt isolerad från internet, tidningar och kompisar. Tv var det ända jag kollade på. Sen i sommras när jag började läsa bloggar igen, började träffa kompisar och kikade ibland på facebook märkte jag hur mycket alla diskuterade om träning och all mat man åt. Ex så var det en bloggerska som skrev som självförtroendepepp ''mermaids don't have thigh gaps so why would you?''. Jag visste inte ens vad ''thigh gaps'' var så jag googlade. Det är tydligen då ens lår inte går ihop då man står med fötterna ihop. Helt sjukt enligt mig. Har aldrig hört om det förut men helt plöstligt kom det en tanke som säger ''är det så man ska se ut?'' Att man ens har gett det ett namn tycker jag är ganska konstigt... Är det något man borde ha som mål?
 
I tidningar står det ofta ''gör den här och den här övningen för att få på dig dom där perfekta jeansen'' eller ''spring 4 gånger i veckan för att få den där spänstiga kroppen''. Varför skriver man så? Kan man inte skriva istället ''spring 4 gånger i veckan för att må bättre'', ''ät nyttigt för att få ett längre och bättre liv'', ''träna benen för att känna dig redo inför skidbacken''. Ens muskler och kondition är ju till för att man ska klara av fysiska påfrestningar, inte för att se snygg ut i den perfekta klänningen. I sommras brukade jag springa kanske 1 - 2 gånger i veckan då jag mådde så bra efter springturen. Det finns även många plus då man lättare kan koncetrera sig och känner sig friskare. Jag orkar också bättre att rida, har mer tålamod med Runa och då får vi båda en roligare upplevelse. Det är min motivation!
 
Jag säger inte nu att det är fel att träna för att se snygg ut, men jag tycker inte man ska få en massa ångest för att man inte tränar. Det jag tycker är att allt är så ytligt. Kan man inte ändra det till ens inre? Det är inte så konstigt att folk kollar på det yttre när det är de som är status, istället för att vända på det hela och få ens inre att må bra. Jag menar, om ens inre mår bra så får man ju en massa energi att få ens yttre att må bra också. Inspirationen och motivationen blir starkare.
 
Något att tänka på.
 
 
 

» Dag 26 - Bloggar jag följer

1. Psychosandra.blogg.se/rodeo.net/sandraholmbom
 En svensk bloggerska som gör jätte coola sminkningar, nagelacks mönster osv.. 
2. Sen följer jag några kompisars bloggar:
 
http://teadahlstrom.blogg.se/
 
http://daydream.webblogg.se/
 
http://photomemories.webblogg.se/
 
http://ordspya.webblogg.se/
 
http://josefinanna.blogg.se/
 

Några bloggar värda att kika in på :)

» Fredags frost #2

 
 
 
Fina Nakke 
 
 
 

» Fredags frost #1

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag har jag vart hemma och bara tagit det lugnt. Har vart en intensiv vecka så idag fick de bli en vilodag. Tog med mig kameran ut en sväng och fotograferade frosten som var så fin :) Gick sen över till Annika hos pappa som var ensam medans pappa är nere i Jönköping och jagar. Så de vart en liten film kväll där så nu är man trött igen :p... 
Imorgon blir de först långfärdsskridskor med min faster och hennes pojkvän och om man orkar så kanske de blir tant Annas. Men får se.
Harebäst
 

» Världens godaste te

 
Dom här två te'en är verkligen super goda. Kan dricka 3 koppar varje dag om inte mer! Rekomenderar!
På skolan idag vart de syslöjd i 2 timmar + att de var öppet hus på gymnasiet så de var fullt med folk från niorna i Duved och Mörsil. 
Så nu blir det te och american horror story, vill igentligen inte se den men har bara 3 avsnitt kvar så måste kolla klart...:S
harebäst

» Fotografering från hästryggen

 
 
 
 
Idag vart det att rida barbacka ut i skogen. Passade på att ta med kameran och de var inte de lättaste att ta kort när Runa höll på å trampa omkring och bråkade... Fick några bilder iallafall :) Runa var på ett himla ''lek'' humör och tyckte det var kul och kasta av en när man väl red barbacka.. Kändes som en rodeo alltihop. Så for över huvudet på henne och som tur var så landade jag rätt så varken jag eller kameran gjorde sig illa! Tackar ridhjälmen för att den fanns på plats också. 
Harebäst

 
 

» Dag 25 - Saker jag vill göra innan jag dör.

Bästa stället att gå till: tumblr!

   
  
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Trött och frustrerad Moa

 
 
 
 
 
Några bilder sen höstlovet.
Ständigt trött och frustrerad över att jag inte orkar göra något. Går och lägger mig runt halv 9 på kvällarna och när jag kommer hem från skolan runt 12 går jag och lägger mig och sover till 3-4 kanske... Helgerna tillbringas framför tv eller så sover jag. Borde joina björna som går i ide snart! Sen är det ju mörkt vid 4 typ som gör en bara ännu tröttare.. Har väl med månaden också, november är en riktig skit månad men så fort julmyset och snön kommer så hoppas jag på att man blir lite piggare :) 
Sorry för deppinlägg men that's my life right now.
Harebäst
 

» Dag 24 - En/några bilder jag alltid skrattar åt.

 
 
 
 
 
haha, alltså Nakke gör sig verkligen snygg på bild...
 

» Detaljerad torsdag

 
 
 
 
 
 
Idag har det vart ganska lugnt. Gick till lunch sen vart det lite farsdags shopping på byn. Resten av kvällen har ägnats åt att kolla på serier, försöker kolla klart ''american horror story'' men klarar typ bara ett avsnitt per dag sen blir det glee :p hehe..
hörs
 
 

» Dag 23 - Favorit filmer (bok)

Skulle igentligen ha varit ''favorit bok'' men läser nästan aldrig böcker + att jag tycker det är roligare att skriva om filmer ;)
1. Draktränaren
 
Världens sötaste film!
 
2. The lone ranger. 
 
Gillar sånna hära ''vilda western'' filmer med humor i. Stort plus att Johnny Depp var med också ;)
 
3. Life of Pi.
 
Himla bra film! Mycket coola miljöer och en lite annorlunda film. Tummen upp för den!
 

» Dag 22 - Saker jag stör mig på

 
 
1. När folk snarkar ink mig själv. När man ska sova och någon snarkar eller ''snusar''. Alltså jag blir så irriterad att jag kan verkligen inte sova. Till o med när jag själv kanske är täppt i näsan och låter lite :p
 
2. Folk som dömer och inte ger personen en chans. Tex om någon har ett dåligt rykte eller bara har hört något så dömer man och ger personen i fråga ingen chans att liksom visa vem man verkligen är för i vissa fall kanske allt man har hört är helt fel. 
 
3. När mobilen laggar. Haha, dom flesta kanske har det här problemet att bli arg men jag blir så arg på min xperia som inte riktigt lyssnar på mig... 
 
4. Att vattkopporna kom precis innan Frankrike-resan. Jag stör mig inte så jätte mycket på det längre men i somras var jag så sur över det. 
 
5. När människor ständigt måste göra något. Har vart sån själv. Var alltid tvungen att göra något. Alltid prata så fort det vart en tyst minut och ständigt vara med kompisar. Ganska stressande och då blir ju människorna runt omkring också stressad. Jag och en kompis för några år sedan kunde ligga i soffan en hel kväll och verkligen inte göra någonting men vi hade så himla roligt ändå :)
 
Det är de jag stör mig på. Harebäst

» Middag

 
 
I torsdags så vart det middag med mina ''gamla'' tjej klasskompisar från 9:an. Bjöd hem dom på en ''halloween middag'' typ. Var jätte kul! Vart en massa tjejsnack som verkligen behövdes och många roliga skratt ;) 

Idag ska jag försöka få med mamma och övningsköra! Har äntligen fått mitt övningskörningstillstånd. Blir väl mest bara att lära sig vart allt sitter och krypköra lite på Tossön :) 
harebäst