» Springturen

Kom nyss hem från en härlig springtur, men är på fett dåligt humör nu och vet inte varför! :O Inte kul... Måste plugga SO ikväll (inatt, rättaresagt) och det gillar jag verkligen inte! Men imorgon åker jag till Åre med lite roligt folk och det blir ju iallafall mysigt :) åker 10.10 och kommer hem 3 någongång! 
detta lär väl hända istället för pluggning :$

» LÖRDAG!

heiii! Har nyss varit på Ica och shoppat... Så intressant ;) Ska plugga SO idag och bara ta det lugnt. Eller typ, kanske tar mig en ridtur! Weeey ^^ Men medans så kan ni ju får lite roliga gif-bilder
häh! Gissa vilka de är...?


» Otroligt VIKTIGT inlägg... Highly sensitive person

Detta är ett inlägg jag tycker alla ska läsa! Jag tror själv att jag har detta, känner igen mig i allt som står i detta inlägg och tror det kan hjälpa flera människor också att förstå och se själv att man kanske har detta :) LÄS!


Det kallas HSP, highly sensitive person, en person som är öppen för omgivningen och som ser detaljer fortare och enklare samt processar information på ett djupare plan än de som inte har HSP. De är väldigt lugna till sin läggning, något som ibland kan missförstås och tolkas för blyghet.
De konsekvenser som uppstår till följd av den extra känsliga personligheten förväxlades tidigare med social ångest, introvert beteende eller timid läggning. Men idag vet man bättre, var femte person är ”känslig” och trettio procent av de som bär på denna natur är tvärtemot de tidigare antagandena mycket extroverta.
Högt känsliga personer har inga ”fel” eller syndrom som bör behandlas, de är fullt normala. Det finns heller ingen anledning att skryta om deras förmågor för det är egenskaper som blir till tillgång endast då man lärt sig att hantera och skydda dem väl.
I Sverige finns ingen vetenskaplig diagnos för HSP vilket är anledningen till att jag valt att synliggöra ämnet. Alla ni som lever med känslan av att vara annorlunda, ni som har stort behov av egen tid för att återhämta er från social interaktion eller är mycket medvetna om undertexter eller dolda signaler, det här inlägget är till er.
Det börjar tidigt, redan som barn var du säkert mycket medveten om din omgivnings signaler. Kanske hade du ett stort behov av att vistas ute i naturen och var extra känslig för starkt ljus och ljud. Det kan hända att omgivningen såg dig som blyg, väldigt rädd eller ”hyperkänslig”, men om de bara kunnat se in i ditt inre hade de sett något helt annat, nämligen ett barn med kreativitet, intuition och stor empatisk förmåga.
Det skulle inte förvåna mig om du redan i tidig ålder började maskera dessa förmågor, maskera för att dölja eftersom du inte förstod vad det var. Rädd att bli uppfattad som ett ”freak” gömde du undan din känslighet och begåvning så att andra inte skulle kunna förlöjliga eller göra narr av dig.
I hela ditt liv har du sedan försökt att anpassa dig till de gällande reglerna. Du har kämpat med att vara stark, alert och att alltid försöka vara ute och igång utan att få det att fungera på det sätt andra får det att fungera, oftast med en känsla av att det varit något fel på dig. Men inget är fel, du är endast en av de personer som fötts med en känslig personlighet, en person med stort behov av egen tid och som vet saker utan att de berättats för dig.
För att lättare förstå följer här tre karaktäristiska egenskaper som kännetecknar en känslig personlighet:
Känslomässigt, känsliga personligheter uppfattas ofta som tillbakadragna, blyga eller introverta men kan lika gärna vara mycket extrovert. Många kända skådespelare går ofta under benämningen HSP, de har lätt för att leva sig in i olika känslor och applicera dem i rolltolkningar
Fysiskt, HSP´s kan ha låg tolerans för starka dofter, starkt ljus eller ljud. De tenderar att ha stor kroppsmedvetenhet och vet instinktivt när de befinner sig i en miljö som inte är bra för dem
Socialt, introverta HSP känner sig ofta missanpassade. De njuter av sitt eget sällskap och är bekväma med att spendera tiden på egen hand. Både extroverta och introverta behöver återhämtning efter att ha umgåtts socialt.
Att leva med känslig personlighet är inte speciellt svårt, däremot är det frustrerande att gå omkring med en gnagande känsla av att inte vara som andra. Speciell hänsyn ska tas till barn som är känsliga, att säga till ett barn att sluta vara känslig är förödande. Det man är till sin natur kan man inte sluta vara, och i ett barns värld är det förenat med smärta att inte bli förstådd.
<
TIPS!

Vila, att sova åtta timmar är viktigt eftersom kroppen annars kan bli överväldigad av intryck. Ägna gärna ett par timmar varje dag till dagdrömmeri eller någon form av meditation.
Eftersom du är en person som är högt medveten om vad som pågår omkring dig – mer än den genomsnittlige – är det bra att veta att du behöver tid att rensa och sortera information du samlar på dig.
Tänk också på att skydda din karaktär, som känslig har du ett stort och generöst hjärta som lätt kan utnyttjas och manipuleras om du inte lär dig att sätta ordentliga fysiska gränser.
För den som vill veta mer rekommenderar jag Dr. Elaine Arons bok The highly sensitive person. Dr Elaine hör själv till gruppen känsliga och har ägnat mycket tid till att forska på ämnet.
Till sist vill jag bara ge rådet att du ska bevara och ta hand om din begåvning väl. Kanske tar det lite tid att lära dig hur du fungerar, men när du gör det kommer din personlighet skänka dig många fina stunder.
Med Glädje
Anneli Fromell
©2011, MoveYou, Anneli Fromell
Postades ursprungligen på BrandingSpirit’s Blog 13 december 2010

Tagit detta från http://hspinformation.wordpress.com/

» Ny header, äntligen!

Nu har jag äntligen bytt header, det är inte världens bästa men ibland måste man ju upptadera sig! Hoppas ni gillar den :) *F5*
Förut:

Nu:


» Don't try to fit in when you were born to stand out

Kommer sakna picnik.com när dom lägger ner...

» Party hos farfar!

Ikväll ska jag och Alma till min farfar och hans fru för att fira hennes födelsedag! Alltså farfars fru (inte min riktiga farmor)! Så då blir det nog tårta och mys :) Fotade nyss men det gick inge bra! Tänkte fotografera min nya header men sen så började jag fotografera Alma som var sur på mig och sen så gick allt bara bajs! Fick iallafall en söt bild på Alma ;)

» Är inte hungrig?!

Heeeej! Idag var det den sista dagen i cafeterian. SÅÅÅÅÅ skönt! Kände att jag var osocial och trött, ville igentligen inte gå på skolan men tvingade mig + att jag bara behövde gå till kl 1 :) Så nu är man hemma och slappar! Sen så är jag inte hungig?! Jag som alltid brukar äta både frukost, lunch, middag och något på kvällen :O! Har liksom ingen matlust... hoppas det går över, älskar verkligen mat i vanliga fall :(
Sommar och soliga dagar...

» Övernattning & badning!

tjo! Igår så blev de övernattning hos Klara. Vi hade sjukt roligt och skrattade åt det mesta! :P Magrutorna lär väl komma snart av allt skratt! Somnade runt 1 och klev upp 7. Så är SJUKT trött :S Sen åkte vi med hälften av 8:an och badade på Holiday, blev jag, Klara och Malin! Tror jag aldrig har haft det så roligt x)!! Oj oj.. Sen efter självaste badet stack vi upp på Max och åt sen nu så är jag hemma (Y)! Mamma ringer och tjatar på mig att jag ska packa så hon kan hämta mig sen... hon är så suuuris! men jag får väl gå med resväskan och allt till henne sen -.-

» Bye för en stund!Här kanske jag bara var 7 år... ;)
TJO! Ikväll sticker jag till Klara och ska sova över där :) Åker sen iväg imorgon bitti till Åre och badar med gänget som igentligen skulle åka till Lunddörren (men det blev ju inte av)! ROLIGT ^^

» Ut och röra på mig!

sjön tar snart över hela Järpen!
helluUU!
Idag har jag varit i skolan och stått i cafeterian (sååååå tråkigt). Vi fick också veta att fjällturen vi skulle på imorgon blev inställd för det var för mycket vatten, sommaren kommer liksom för fort :( Sen när jag kom hem stack jag ut och joggade, såååå härligt. Akilles fick följa med och det är nästan roligare att springa med hund!
Blir kanske att sova hos Klara imorgon också! Får se hur det blir! ;) Aja, hejsvejs...

» Vår och mörka måln

HAY! Hela denna dag har ägnats åt att stå i cafeterian på skolan. Alla i 8:an får en vecka var som man ska stå då :) Jag står tillsammans med en tjej från 8 a som heter Tilda! Jätte härligt tjej ;) MEN... det är så sjukt tråkigt. Man får diska, smöra mackor osv... Men jag behöver bara stå idag och imorgon för sen så åker jag iväg till fjälls :D
Ikväll blir det väl att plugga inför NO provet imorgon *SUCK* första lektionen också :P Sen så har ju Breaking Dawn trailern kommit ut :D Iallafall en liten bit!!! Wiii...


» Stallet & hästarna

Har varit i stallet sen halv 11 idag :) Pappa skulle värka Runa, hon hade sånna stor hovar, läskigt stora. Stog och borstade henne typ i 1 timme också för hästarna har ju börjat håra som bara den så man kan ju stå en hel dag! Skönt när vinterpälsen är borta sen. Dom blir ju så fina :)

» Ridning medans man kan!

Jag ser alltid så ledsen ut på mina webbcam bilder...

Igår så var jag hemma hos Sara. Det var jag, Emma och Sara och vi hade de så sjukt mysigt ^^ vi hjälpte Sara att välja profilbild på facebook, väldigt viktigt. Sen åt vi kladdkaka och kollade på Rosa the movie som jag aldrig har sätt förut! så sjukt bra :D

Idag så ska jag ut och rida! Det är äntligen soligt ute, så man får väl passa på. Ska inte rida ut idag, det blir nog på banan. Snön är bara blaskig och det är blött överallt så...

Hahahah! Såååå roligt ;)

» plugga, plugga & plugga

Helo! Sitter och pluggar... eller ska plugga men har redan tappat lusten :P Men fattar nästan ingenting! Det handlar om dioder, strömkrestar, kopplingsschema och allt vad det är! + att jag har inte allt material för att kunna plugga, verkar det som! Åååååå, men jag får väl fortsätta så gått som det går :)

» Trötter!

Ursäkta mina extremt fina finnar men man är ju faktiskt i tonåren ;)
Hellu! Har inte orkat blogga så mycket idag men har vart på skolan och sen så stack jag på gården. Skulle inte ha gjort de för jag var för trött :) Men de va väl en rätt så nice kväll endå! Härliga människor, mysigt osv... rekomendeeerar dom som bor i närheten ;) Var väl mest med Sara, men nästa vecka blir de nog inge gården för då ska jag ju vara ute på utflykt i 3 dagar med skolan ;) Från onsdagen till fredagen! Ska bli såååå mysigt. Kameran kanske hänger med och då blir det nog väldigt många roliga bilder.
I helgen blir det nog att plugga och rida, vill också ut och experimentera lite med kameran, så vi får väl sen men...
god natt!

» Skolka? nej nej nej..

Tjibre... Har lite skuldkänslor för att jag inte gick på skolan idag :/ Men va nog lite deppig bara, så! Men imorgon är jag tillbaka, och känner just nu att jag har massa överskottsenergi! Ska till Linda en sväng och trösta mig lite. Får se om jag tar med mig kameran eller inte men troligtvist så blir det så ;) Men de blir ju bara roligare för er som läser bloggen! (Y)
Linda och jag för typ 7 år sedan?!

» Hur skulle jag kunna klara mig utan dom...

Hahahahah!! Hittade hur många roliga bilder som helst på mina hundar! När dom slickar sig, hoppar eller vad dom nu gör! Är bara tvungen att visa er :P!

» Sommar och soliga dagar!

Idag blev de inge skola för mig... Sitter och kollar på gamla foton sen i sommras och höstas! När gräset fortfarande var grönt och ååååå! Saknar verkligen sommaren, vill inte ha denna blaskiga äckliga snön! Allt är ju bara halt, lerit och grått! Man kan inte rida någonstans alls nästan utan att det är halt... :@ Aja... Snart är de väl över så :)

» Bloggar någonting imorgon kanske...

Dagen har varit sämst och jag vill bara försvinna från denna jord... bloggar imorgon!
Kan ni tänka er? Den till vänster var jag för 2 år sedan och den till höger var jag för 10 år sedan! Känner knappt igen mig själv... ;)
och Jedward är i Sverige JUST nu! ÅÅÅÅ Vill till stockholm... :')

» Sputor, nålar, läskigt, hemskt!

hellu! Vart skola idag och denna dag har varit den värsta på länge. Först så fick vi ta spruta som gjorde ont... sen så blev jag fäld och ramlade på golvet framför 5 miljoner människor som började att skratta. Sen så har jag varit hatad av 5 miljoner till för massa olika saker... GASH! Hoppas på en bättre dag imorgon, när vi har 7 lektioner, mördar dagen. Men som tur var så ska vi kolla på en teater mitt i dagen så då blir de kanske bara 6 lektioner ;)
Ikväll skulle jag igentligen på kör men känner mig inte alls på humör så jag följer med pappa till faster istället :)
kramis!

» Call me maybe... ;)

Har varit ute på en promenad med Akilles ikväll. Tur att jag inte träffade någon för jag såg för tokig ut. Ridskorna som är halft sönder och håret åt alla håll... Men skönt var de iallafall! Sitter och lyssnar på några bra låtar på spotify :D Sem så får jag typ panik... hittar inte mina favvo solglasögon! GUSE! 
Dom ser exakt lika dana som dom här men är bruna och lite fläckiga.Om någon ser dom, call me!
Höhöhö! ÄLskar verkligen den här videon! blir så glad av den...

» I'm bored..

TJO! hela denna dag har jag varit på den där skolan så kallad... Har också haft ont i magen på eftermiddagen då min värktablett hade gått ur! SUCK! Sen så hade jag ingen till. Sen nu så sitter jag framför datorn och hare gött. Kollar på Grey's anatomy! Men annars är livet helt okej x)! Längtar tills nästa vecka då jag ska åka skidor till ett ställe som heter ''Lund dörren'' tror jag :P Det ska bli myyyyys! Det ända är att man ska ha med sig hur mycket packning som helst + att jag måste leta rätt på mina solglasögon som jag inte hittar någonstans :@@@!

imorgon blir de skola igen, efter de tror jag det blir att gå på kör! :)
Men HEJSVEJS!
P.s.... jag som trodde att våren var påväg men den får visst vänta!?!

» Påsken på G? eller Ö kanske...

Hej hoooooop! Hela dagen idag har ängats åt att kolla på tv och packa. Är just nu hos min pappa och ska bo här i 2 veckor :) Stack ut och red en sväng nu ikväll runt 7 också, härligt med den härliga ''värmen'' Imorgon blir de skola också. Orkar inteeeeee! Men snart är de ju påsklov ;) Det är något jag längter efter fasten vi nyss hade lov.. Shame on me! Men hörs!
Hejjj...

» Inget Rumänien?

Sitter och kollar på western riding på youtube! Påminner lite om varför jag valde just den ridningen. Tycker det är så djävulskt härligt och roligt med western och alla lektioner jag har varit på!
det enda jag tycker är så himla hemskt med western ridning är att en del har rodeon! Hästarna kan bli så himla skadad. Jag vet inte om man kan kalla de för western ridning men de är ungefär som inom samma ridning.

GUSE! Jag är lite deprimerad just nu... :'(!!! Jag har 1 mindre följare! NOOOOOOO! jaja, sånt händer väl :/!
Men idag så bestämde jag mig för att inte åka till Rumänien... förklaring:
JO... jag har ju haft de lite svårt så här med mig själv. Liksom tänker fel och mår bara dåligt, kan tycka de är jobbigt att vara med kompisar fasten dom inte har gjort någonting fel alls! och känner att jag inte riktigt vet om jag kommer klara att åka dit då. Sen så kommer ju dagarna att bli långa, resan kommer att bli tuff osv... Mamma har ju vart där nere många gånger. Hon berättade liksom att de va som en helt annan verklighet och att de nog är väldigt nyttigt för mig att se men när jag väl är mogen! För just nu känner jag att jag inte skulle kunna klara av att åka iväg. Man ska ju liksom åka för att man vill, inte för att man känner sig tvingad! Jag kände först att jag skulle åka för att alla andra åkte, men sen så började jag fundera och sen, med hjälp av min smarta mor, så har jag kommit fram till att jag inte ska åka. Jag vill åka för att det är kul och att jag ska kunna se fram emot de men de gör jag inte just nu. Jag skulle ha åkt om de här var en enda chans i livet men man kan åka iväg på sånna saker fler gånger. Så för min egen skull så stannar jag hemma... Hoppas ni förstår :)


» Östersundet!

tjobre! Har vart i stan hela dagen idag för att shoppa! Behövde nya jeans eftersom mina är sönder... (mina svarta sprack ännu mer igår när jag skulle sätta mig) och ny jacka, nya skor osv.. ;)
Strumpor och en hemlig present... ;)
En ring på Gina!
2 par nya jeans på HM och Gina.
Vår jacka! Behövdes verkligen.
och en ''tröja utan armar'' också köpt på Gina! :) Ursäkta för dom urusla bilderna, orkade inte redigera! Men ni ser iallafall vad det är!
Och ett par skor köpte jag också! Orkade inte ta kort på dom så snor från dinsko.se!

» Chilla fett på gården!

Hej hopp! Igår var jag på gården med Ludde, Joel, Jacob och sen på slutet hängde jag med Klara och Malin! Hade med mig kameran och det blev lite roliga bilder. Och Jacob tog runt 300 bilder på en panda?! :O Så nu får man sitta och radera... Men kul hade vi :) Men var så trött så jag var mest bara osocial kände jag :P
Jacob kan flyyyyga!
Joel, alltid lika snäll mot Ludde...

Chillar fett.. eller ja! chillar fett= kolla på när Joel spelar på mobilen... :P

Närbild... Muhahaha!

Tong skämdes så mycket för att jag vann över honom på pingis! ;)

Sofie, som tydligen är sugen på festis :D

Ja, de va väl allt! Bilderna blev inte bäst men men... ;)

» Starkt gjort!

Vad inne på bloglovin en sväng. Jag följer ju viktorfrisk.se och han hade lagt ut ett inlägg om att han inte mådde nå bra och att allt var skit osv... Han filmade till och med när han var som mest ledsen, inte för att han han grät utan för att han skulle berätta vad som hade hänt men han klarade det inte så han stängde av. Tycker det var starkt gjort att han försökte och vågade visa sig svag! Ärligt så tycker inte jag att det var töntigt osv.. för det är ju trots allt hans egen blogg, och då tycker jag att man får skriva vad man vill så länge det inte sårar någon.
Vad tycker ni?

» Äntligen fredag, älskar verkligen tisdagar!


Höh! Random rubrik ;)
Koblaja! Idag vart det skola, får inte stanna hemma från skolan nå mer för mamma, bara om jag är sjuk men inte trött eller för att jag inte vill dit... :P Imorgon blir det visst stan endå! Först så tänkte vi åka imorgon sen så kunde inte mamma så då tänkte vi åka nästa vecka men nu så åker vi troligen imorgon endå! YES :D Behöver verkligen ett par nyaa skor och en vårjacka, får nog se vad jag kommer hem med :)!
Självförtroendet är verkligen i botten nu...
Hörs!

» LIVE!


Nu är jag live här på bloggen :)

» Liveblogg kl 8

Ikväll runt 8-9 tänkte jag ha liveblogg! Jag lägger ut så ni kan se den sen i ett nytt inlägg ;) hoppas några tittar!!!


» Är det bara jag som...

• brukar lyssna på musik när man sitter på toa och ''lättar på trycket''?
• tycker det är uber snyggt med en färgstark tröja till ett par svarta jeans?
• Tycker bokeh-bilder är sjukt roligt att fotografera?
• älskar att kolla på fantasy filmer, med snygga killar i huvudrollerna?
• inte gillar att ta självpoträtt?
• alltid är trött?
• älskar svarta jeans?
• tycker det är jobbigt att vara i centrum (alltså den som alla kollar på)?
• får tårar i ögonen när jag gäspar?
• aldrig kan ha på mig ringar fasten jag tycker det är jätte snyggt?
• älskar att sitta och slappa medans man kollar på en film med kompisar?
• aldrig tänker gott om mig själv?
• tycker guld är skit snyggt, särskilt stjärnor?
är det bara jag? :)

» Kortig dag!

HEJ! Igår så bloggade jag inte för direkt efter skolan så åkte jag o mamma till Wången och red igen :) Själv så bara satt jag och gled runt i ridhuset medans mamma körde på stenhårt! Runa var också väldigt trött! Eftersom det hade blåst så mycket och de kan ju en del hästar vara lite skänsliga för :/ Sen när jag kom hem så var jag såååå trött så jag satte mig och kollade på en film och sen gick jag och la mig :)! Men idag är jag tillbaka! Vi har ju haft skola men det var en kort dag. Började med dans, sen gympa (hoppade hopprep) sen lunch och sist SO då vi bara flamsade så det har varit ganska slappt ;)! HÄRLIGT! Michaela kom också förbi en sväng för hon orkade inte sitta vid busstationen och vänta i en timme så! Vi bara satt och kollade lite på datorn medans vi lyssnade på musiiiiiiK!
Ja, det var väl inte så mycket mer! :) HAHAHA!! Vill bara visa en video jag tyckte var så rolig! Ja, ni vet han ''lillabloggen''...


» Rumänien

Hay, alla glada! Var nyss på ''informations möte'' vuxet det lät, men vi fick veta om Rumänien-resan som vi ska få åka på med ledarutbildningen i Maj! Då vi ska gå runt och hjälpa till i fattiga områden och få se hur dom har det osv... Tycker det är såååå spännande, men vet inte riktigt än om jag ska åka. Vet inte om jag är redo liksom? :) Aja, men nu ska jag plugga franska och dricka cappuccino! 
P.s det här inlägget lät väldigt vuxet.. ^^

» Min middag!

Min mamma kom in med mat på tallriken till mig! Så snäll hon är :D Haha! VARNING för intressant inlägg ;)

FÖRE - innan jag åt! Visst ser det gott ut?! *MOMS*

UNDER - medans jag äter!

EFTER - nu har jag ätit klart! *RAP*

» TOMT...

Ja... Idag har jag väl vart på skolan! Hälften av 8c var borta så det kändes så tomt :( Det var västjämska (skidtävling) och sjukdomar. Har känt mig jätte seg, orkar inte gå på skolan!! Men får inte stanna hemma för mamma! hon tvingar iväg mig varje dag, men de kanske är lika bra :) Ikväll ska jag på kör och ledarutbildning + att jag måste göra franska! Aj då ;) Aja men det går nog bra! Och imorgon har vi mördar dagen på skolan då alla dom jobbiga och långa lektionerna är! :S
Franska... Ska beskriva mitt rum på franska! KULIT!

Det här är jag just nu! ;) Ser ni vilka gropar jag får till runt näsan?! :O Tufft! B:)Hejsvejs!

» Akilles - ja, ni vet han...


» Svar på frågestund!

Klarar inte av att vänta längre! Måste svara, det är ju sååååå roligt. Fick några frågor endån, trodde inte de men tackar för det :D Skriver svaren i ett litet roligt inlägg ;)
1. Det bästa är nog att man känner sig så fri! Att man får känna hästen och dens ''rytm''! Det beror ju också på vilken häst man rider. Min häst som jag har lärt känna nu, vi är ju som bästa vänner :)
2. Jag kanske har bloggat i 3 år eller något liknande. Men den här bloggen har jag bara haft i några månader ;)
3. Det har jag inte alls funderat på :P Känner en lite press när alla pratar om vad dom ska gå medans jag inte alls vet. Eller jo, lite kanske!
4. Att få berätta och visa allt man har gjort och så klart kommentarerna ;)
5. Nej... Hatar att gå i 8:an.
1. Banan är ju gott och enkelt men apelsin är godare men svår att skala... men jag väljer väl apelsin! :$
2. För det passar liksom inte det jag skriver här på bloggen + att det kanske är lite smörigt :S?!
3. Jao, ph 7 eller hur man säger :)
4. näääää...
5. Jag har 1 på min fot! :// Pinsam fråga...
6. i frysar kan man ju ha glass och det är ju gott så jag väljer frys! :'D
7. Vår, älskar den känslan när snön tinar bort och det börjar bli sommar. På hösten så börjar man ju skolan...
8. hmm.. aldrig så in your dreams ;)
1. Tacos tror jag, för i det är det ju massa olika ingridienser så man liksom får i sig mycket av mycket ;)
2. Oj! Det vet jag inte... Jag tror att jag skulle ha märkt det, alltså att jag är gravid men om du menar med trillingar och att jag redan visste att jag var gravid så skulle jag nog bli glad! :')
3. En röd fyrkantig matlåda som ligger på ett vitt bort med någon serie figur på!
Oj här kommer en lång!
1. Njää... :$
2. Om jag lägger ihop alla år så är det kanske 9 år :)
3. Just nu är det nog SO eller slöjd!
4. Nej... inte potatisgratäng :SS! Jag tror jag inte har någon eller jo!! Tomtegröt! MUMS!
5. 1 år med Victor i typ 3:an eller 4:an
6. Ställer många kärleks frågor här ;))! Men det är nog Niklas Prestberg!
7. Oj! Jag har nog ingen direkt men hohf.myshowroom.se är bra och woa.blogg.se då ;$
8. Sitter vid datorn... :-B
9. Rida OFC!!
10. Dans, det är typ det enda jag är bra på inom ''idrott''
11. Hund, katter är bara läskiga :O! fast dom är rätt så söta dom med...
12. Läsk.. hmm.. Linda? Känner du mig?! :O
13. Frukt för då känner jag mig så nyttig (okej, godis är godast men det vill jag bara inte erkänna för mig själv, för jag ska inte äta godis!)
14. Sommar, nu iallafall! Vill inte ha den här slaskiga halv vintern vi har nu!
15. Ja.. Jedward ofc.. raggar stenhårt! ;)
1. Hmm... Det är nog mina föräldrar;), Linda och tjejerna i klassen ^^!
2. Ja, jedward, tycker dom är såå coola! Följer sina vägar och bryr sig verkligen om sina fans! Seleena gomez, hon är så himla tuff! Är en stor förebild för mig! sen så har jag ju några liksom i vardagliga livet och det är nog min mormor, hahaha! Älskar henne och hennes humor ;)
3. Bikinin, nån av hundarna och kameran!
4. Ja, jag gillar inte mina fötter och min lilltå, för den har en liten pytte nagel som jag aldrig visar! Hähähä!
5. Ja'a! Självklart Teaaa :D haha skoja...
6. Taskigt ju! Men jag blev as glad :DD!!
7. Vad jag föredrar helst:
Mysiga hemmakvällar när jag är trött men annars är det ju kul på byn ;)
Kött!!
Elak fråga...
MJÖLK!
Tv :]
Mjölka kor, tufft B)
Bajsa!
1. Förutom Twillight serien så gillar jag en bok som heter ''puman''! SÅÅÅ BRA!
2. Jag får inge månadspeng, dom ''går'' som till Runa :) Sen så betalar ju mina föräldrar mina kläder osv...
3. Hund!
4. Vanilj :]]! GOTT!
Slut! Men nu kan fortfarande fråga på frågestunden ;)

» What a beautiful day...

Tjolahopp!
Första dagen på skolan idag. Saknar redan lovet, de var sååååå kul ju! Men snart är det påsklov sen är det sommarlov så har väl inte så mycket att klaga på igentligen ;) Men snacka om att det är blåsigt ute! Igår blåste det som, ja, jag vet inte vad! Sen så har det blåst hela natten/dagen... och nu regnar det också, men med allt detta så kanske det menas att våren är på väg och det har jag ingenting emot ;)
Mörkt har vi de här hemma också!

så sitter med mina foppa och dricker te! ;)

» Livebloggning!

Skriv om ni ser mig på chatten ;)

» Så många headers!

Tänkte visa alla mina headers jag har haft - på min andra blogg duwaan.blogg.se! Jag rensade datan nyss och hittade hur många som helst! Tänkte visa hur det har sätt ut ;)
Börjar från gammlaste till nyaste...
1.                                                                       2.
3.                                                                      4.
5.                                                                       6.
7.                                                                       8.
9.                                                                      10.
11.                                                                     12.
12 st! Shiiit! ;) Vilken tyckte ni bäst om? Någon jag borde ha igen? :)
Och glöm inte bort min frågestund jag har på bloggen! Klicka HÄR!


» Bara jag som har det fint...

på mitt skrivbord! Jag har det sååååå himla stökigt där. Städade nyss och hittade 6 st muggar och glas ingömt blandallt skrot. En från i julas då jag hade druckit glögg, kletigt och ja, äckligt. Sen så var det massa glas som jag har glömt att ta upp :P Men nu så har jag städat lite och hittade 2 jedward affischer :D Så dom for upp på väggen ;))!

» FRÅGESTUND!


» Melo med Akilles

Ja, kan det finnas någonting bättre eller ;)?!
Ja, han är ju för söt!

» Ridning med hästarna #2


Linda och Kvanne..Älskar bilden!
Ikväll ska jag sitta och kolla på melo. Tycker det ska bli spännande att se vem som vinner! Ärligt så tror jag att Loreen går vidare men man vet ju aldrig riktigt ;)

» Ridning med hästarna #1

Hahahahaha! Älskar den här bilden på Runa!

Linda, tog kort på henne i smyg ;)

Kvannes jätte fina man
Tjolahopp! Hela denna dagen har jag varit på Wången, som är ett ridhus i närheten av Östersund. Det var jag, mamma, Linda och Micke som red. Vi hade med oss fyra hästar: Runa (min häst), Kvanne, Wiggo och lilla Jesper :) Vi har ju kört igång med riddarspelsträningen nu och bara fler och fler vill hänga på! Tycker det är så kul :D!! Om någon vill hänga på och rida på riddarspel, som har en häst, så är det bara att kontakta mig eller min mamma, Maria Kjellström ;) Desto fler desto bättre! Just nu sitter jag och kollar på teen mom. Tycker så synd om dom, inte för att dom har ett barn men alltså allt dom har gått igenom osv.. Aja men nu ska jag fixa lite här hemma! Hejsvejs

» My doggie!

Jag älskar kameran. Leker med den hela tiden! Vet inte om de blir några fina bilder, jag tycker det men jag är ju liksom nybörjare så! :P Ni får gärna ge mig förslag och tips på vad jag har kunnat gjort annorlunda osv :)
Det jag tyckte var dåligt med den här bilden var att fokusen inte blev på ögonen.


» Svarttjärn!

Hej hopp alla glada...
Igår och idag har jag varit med några härliga kompisar i Svarttjärn som är en liten tjärn ute i skogen. Min kompis, Sara som höll i det, har en stuga där som vi bodde i. Vi var inte så många, det var jag, Sara, Emma och Klara :) Men roligt hade vi iallafall! Vi fotade och myste på! Fick några bilder på Sara och Klara men Emma ville inte vara med på kort... :@
Klara vid frukosten

Sara ute vid fotograferingen. Tycker den här bilden är så fin på henne! :')
Lite fotografering så där ;) Men nu är jag hemma och har nyss tagit mig ett fotbad för jag hade med mig sånna kassa skor så jag frös om fötterna hela tiden :/ Roligt... 
Imorgon så ska jag till Wången och rida från typ 1 till 6! Snacka om kul det ska bli. Då är de jag, mamma, Linda och Felicia. Det lär nog bli några bilder sen det också! Första gången jag får fotografera hästarna med kameran. Ska bli intressant och se hur det bli ;) Men hörs!

» Tea var på besök...

Tjoo! Idag så skulle jag ju ha pluggat hade jag tänkt men då ringde Tea och ville komma en sväng! Självklart så fick hon det. Vi har suttit och kollat på roliga klipp på youtube, tex wassabi och jedward :D Mysigt med lite slappar-dag med kompis! 
Slapparn!

iphån!

Ja, jag måste ju också få vara med på foto ibland ;)

» Eric Saade Roliga Random

Hahahaha!!! Ni måste verkligen kolla på den här! Så sjukt roligt x)

» Sitter vid datorn, om ni förstår!

Just nu sitter jag vid datorn, för annars skulle de vara konstigt eftersom jag skriver ett inlägg :P Men iallafall, idag så ska jag till Sara. Jag och några till ska till hennes stuga och festa! ;D Nä men något liknande kanske!
Bjussar på bild med nykameran! ;)
Oj oj, dammigt!

Frukost! Mackan har jag ätit upp :$ Haha! Snart lär väl den här bloggen förvandlas till ''fotobloggen, onödiga foton'' :P

» En sväng till pappa..

Stack en sväng till pappa för han skulle hjälpa mig att fixa inställningar osv... Ganska duktig han är endån ;) Sen så fotade jag på vägen hem som jag ville visa er lite!
Vet inte riktigt om den är i fokus eller inte... Svårt! *känner mig väldigt nybörjare ;)*
Bara några meter från huset! Thih, skrytig!

Akilles pastilles! Myssss...


» Before I die...

Älskar att läsa sånna här inlägg på andra bloggar så måste bara göra det själv ;)

» I have a camera...

oj oj ojo ! Vad jag har gjort mycket dom här senaste dagarna! Trött som *svordom* Vet knappt vart jag ska ta vägen :P Men det har varit ett super bra dygn! Först den där festen då ;) Sen så igår så var jag i stan med mamma och Micke. Vi hade de verkligen sjukt mysigt. Först så åkte vi ju in då. Handlade och jag köpte mig en KAMERA :DDDDD 
Bild tagen med kameran ;) 
Älskar den! Nu efter sån lång spar-tid så är den äntligen i mina händer! Sen så köpte jag lite smått o gått till garderoben och sminkväskan osv...
Hår-inpackning, min förra (likadan) hade tagit slut. Makeup-remover, tagit slut och Foundation, också tagit slut ;) Men saker jag liksom behöver! Sen så köpte jag 2 bikiniunderledar för min förra var för liten ;)
Sen efter shoppandet så åt vi på Mc donalds, var sååå gott faktiskt! :$ Åkte sedan och badade på storsjöbadet. Hade jätte kul! Hahah! Och sen spontant så åkte vi på bio, Mission impossible! Jätte bra, men jag sov nästan genom halva bion för jag var så grymt trött :/ När vi sedan kom hem så släpade jag mig till sängen och somnade. Vaknade sedan halv 1 idag! OPS! Men det tyckte jag att jag förkänade! :D Bästa födelsedagen jag någonsin har haft! Aja, nu ska jag gå å äta innan jag svimmar av! Hejvejs :)

» Suprise! - Nej, vad taskigt!

Bästa födelsedagen! Hahahahahaha!!! Alltså shiiiiiiiiiiiiiiit! Vet ni hur glad jag är eller...?! Igår så var jag ju med Sara och Emma hela dagen.
Vi hade jätte kul! Målade naglarna, lyssnade på musik och tjejgrejor. Sen runt 7 så sa mamma att ÖP ville utrevjuva mig och mamma om amazonerna! Jag tyckte de skulle bli kul o så. Men först skulle vi till församlingsgården i Järpen och hämta några saker till intervjuven, och då skulle tydligen Emma och Sara hjälpa till för de var en så stor låda. När jag kommer in och ska hämta lådan i ett av rummen, då öppnas dörren och där står en hel drös med kompisar och bara: SUPRISE!!! Jag får typ panik och bara: NEJ!! Vad taskigt! Sluta, jag vill hem!
Här har ni väl en bättre förklaring ;)
Tack allihopa för att ni kom! Blev så sjukt glad! Och tack tjejerna i klassen som fixade detta! Ni är guld... nä, diamant värd! :D
Nu ska jag fortsätta på min födelsedag med att åka till stan med mamma och mysa på!

Hahaha! Låten ägnar jag åt städ-gänget!

» Ute i fin vädret

Var nyss ute och red i det fina vädret. Blev bara en snabb tur. När jag kom tillbaka till stallet så gosade jag lite med Nakke och njöt av solen! Om 1 timme ungefär kommer Emma och Sara. Men vi hörs mer ikväll, om inte tidigare!
Haha, en liten rolig gif-bild på Nakke ;)

Haaha! Rolig hund man har ;)

» Lite Jedward frossa...

Hellu! Ska snart iväg och rida innan Sara och Emma kommer halv 1. Ska bli mysigt. Sen ikväll så ska jag till mamma, ÖP kommer och ska intervjuva oss, om amazon laget vi har startat! Så ni får läsa sen ;) Men nu måste jag ge mig iväg till Runa, annars kommer jag ju sitta här och dryga... Bjuder på en as bra låt en person har remixat ihop! Så bra gjort! Bra är den också ;) + att den handlar om Jedward :*
Älskar deras smile! :')

» Melodifestivalen favoriter

Eftersom alla andra gör detta och jag tycker de är så kul att se vad dom tycker så kör jag på samma sak!
Mina favoriter från melodifestivalen:


Tror ärligt talat att denna kommer gå till Baku!

» Förra årets skidstuga

Nu när jag hade lagt upp bilderna sen igår så kom jag o tänka på förra årets skidstuga. Då följde Tea med upp och vi hade skit kul! Allt gick ju bra tills farfar blev sjuk :/ Någonting i magen hade spruckit så han kräktes svart blod och ambulans helikoptern fick komma. Det som gjorde de ännu värre var att jag fyllde år den dagen :P Sen när vi hade kommit hem från stugan så var pappa tvungen att åka till Åre på lavin-alarm... Happy birthday Moa! Tur att jag hade Tea, ;)
Faster Camilla!
Vi är stentuffa!

We are sexy and vi know it!
Hade inte så många fler bilder men nu fick ni se! ;)

» Skidstugan

Hej hopp!! Idag, hela dagen, så har jag varit i skidstugan! Jag, Alma, pappa, Camilla (faster) och farfar var där och skulle sälja fika till hungriga skidåkare. Det va jätte mysigt och den här dagen var så mycket roligare än förra året när vi var där. För då blev min farfar jätte sjuk! Men som tur var så gick de ju bra!! Pappa hade med sig sin kamera upp och jag snodde den direkt! Fanns så mycket fint att fotografera ;) Check it out:Massa fina istappar! Älskar motljuset.

Alma kämpade med bobben.Sen kom de två fåglar som pappa fick en jätte cool bild på!

ACTION!

''hmmm... vad menas med det här?''
Sen så tjuv fotade pappa mig när jag stog och skulle göra detta snygga ''handtag'' till ett grytlock som var lite sönder!

Snyggt?! x)

Sååååå kusligt snygg man känner sig! ;)

Imorgon bitti så ska jag sticka ut på en ridtur! Sen runt 1 kommer Emma & Sara! Dom ska då ''gratta mig''! Ska bli myyyyyysigt! Vi ska väl ha lite tjejsnack och liksom fixa med hår och sånt som vanliga tjejer gör, för ibland måste man ju försöka vara normala! Haha! Vi kommer säkert börja kleta nagellack i ansiktet på varandra! ;) Aja, vi får väl se hur de går. Men ha en trevlig kväll. Själv ska man gå å sova nu, moatrött som vanligt. ;)

» Duktiga-dagen!

Tjoooo! Idag har jag gjort hur mycket som helst! På duktigt sätt!


Men nu ska jag fortsätta kolla på melodifestivalen! Hejsvejs!! :D

» Sportlov!

Som många kanske redan vet, genom andra bloggar osv, så har vi sportlov :D! Så otroligt skönt! Och skoldagen idag har gått bra också. Började med HK, sen engelska. Efter lunch så hade vi NO då vi kollade på film halva lektionen sen hade vi svenska prov som jag kämpade mig igenom men tror de gick bra ;) Kanske, bara kanske, ska på gården ikväll också, vi får väl se! Lite goa bilder sen HK: 
Mina och Emmas fina våfflor!
Jag, mitt uppe i våffelmakeriet. Tea och Joel, våra glada köks grannar! ;)
Men ha ett härligt sportlov! Det ska tammetusan jag ha!!!

» Here I come, dumdadum!

Tjo, imorgon blir det lektioner m.m! Får träffa kompisarna innan sportlovet :D Så härligt! Passa perfekt just nu!! Det gick också bra med att ta proverna, blev bara lite illa mående, men de gick över. Satt nyss och pluggade till svenska provet imorgon och de känns helt okej faktiskt! Bild på detta fina inlägg: Så roligt jag har!!

» Hc... Gick väl sådär!


Hellu! Kom hem från HC för en stund sedan och de gick inte så bra, eller jo, så där! Först satt vi o pratade om allt möjligt, hur jag mår, symtom (stav) osv... Sen så skulle jag gå å ta blod prov medans mamma pratade med doktorn. När jag satt där och hon sa att hon skulle sticka mig i armen så började jag att stor tjuta! Hatar sprutor!!! Tycker de är såååå läskigt, så då kom doktorn in och mamma. Då frågade dom om jag ville ha emla, som är en bedövning som man ska sätta på 1 timme innan man tar sprutorna, och jag ville ha de! Så dom tog bara ett stick i fingret och sedan skulle jag komma tillbaka när jag hade satt på mig bedövningen. Ska göra det snart. Så kl 1 pker vi dit igen så ska jag få fortsätta med dom läskiga proverna! :S Gud så hemskt. Men slipper skolan gör jag iallafall! ;)
Så nu sitter jag här och gosar med Akilles istället ! Yäääää! :D